0

Wat te doen bij allergische reactie huid

Gebruik moisturizers, zoals alle natuurlijke lotions die ingrediënten bevatten zoals glycerine, hyaluronzuur en propyleenglycol. Dergelijke componenten staan erom bekend dat ze moisturizers creëren die langer werkzaam zijn. In het beste geval helpt een goede vochtinbrengende crème de huid om sterk en gezond te blijven, wat weer helpt bij het bestrijden van allergische reacties. 23 Vaseline, te koop in zeelandnet de meeste supermarkten, kan de huid een beschermende laag bieden, waarmee blootstelling aan irriterende stoffen wordt tegengegaan. Het is ook een goed idee om vaseline 's nachts over gebarsten, droge huid te smeren om deze te helpen genezen. Elke open wond of zweer kunnen de waarschijnlijkheid verhogen dat huid wordt aangetast door een allergeen. Draag een paar dikke rubberen handschoenen bij het werken met chemicaliën of reinigingsmiddelen, om de kans op direct huidcontact, en daarmee een allergische reactie te verminderen. Rubberen handschoenen zijn een goede investering voor elk huishouden, en gebruik die bij het schoonmaken van je keuken of badkamer. Kom je toch in contact met een bekend of verdacht allergeen, dan is het belangrijk om snel te handelen. Hoe sneller je de stof uit je systeem krijgt, hoe beter. Was het getroffen gebied grondig met zeep en warm water, direct na blootstelling. Tips Ben je gevoelig voor allergische reacties, houd producten zoals moisturizers, aloë vera en calamine-lotion altijd bij de hand. Hoe sneller je de reactie behandelt, hoe beter.

Wat te doen als de huid scheurt in de handen

Zoals gezegd kan een allergietest helpen bij het identificeren van het allergeen, maar dit is wellicht niet noodzakelijk. Ga na wat je gedaan hebt in de aanloop naar de reactie, en bekijk of er iets duidelijk opvalt. Poison ivy (gifsumak) en eik, bijvoorbeeld, zijn bekende irriterende stoffen en als je onlangs hebt gekampeerd of gewandeld, dan kunnen die de boosdoener zijn. Als je nieuwe huidproducten, haarproducten, nagelproducten of lotions hebt gebruikt, dan is de kans groot dat die de reactie hebben veroorzaakt. Vraag je arts om een lijst met producten die vaak de stof bevatten die je moet vermijden. 2 leer veelgebruikte huishoudelijke artikelen herkennen die huidirritatie kunnen veroorzaken. De meesten van ons hebben het te druk in ons dagelijkse leven om elk ingrediënt te onderzoeken in de massa aan schoonmaakartikelen en producten voor persoonlijke verzorging die eenieder thuis heeft staan. Veel chemicaliën die worden gebruikt in huishoudelijke artikelen zijn irriterend voor de huid. Kijk wat er in je keuken en badkamerkasten staat, en let vooral lubricant op producten die vaak allergische reacties veroorzaken. Als én product opvalt als bijzonder chemisch, dan kun je het beste kiezen voor een meer natuurlijke versie. Een aantal van deze producten zijn 22 : Zepen, vooral afwasmiddel huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals glasreiniger en toiletreiniger doekjes voor in de wasdroger en wasmiddelen Kleding, vooral ruwe stoffen zoals wol Latex geuren, zoals parfums en huidsprays gezichtscrèmes nikkel, zoals gevonden in sieraden, horlogebandjes en ritsen. Afhankelijk van je werksituatie is het wellicht niet mogelijk om alle mogelijke irriterende stoffen te vermijden of zelfs te identificeren. Gebruik in dergelijke gevallen een vochtinbrengende crème en beschermende barrière, om een volgende allergische reactie te voorkomen.

om de stof te vermijden en aanvallen in de toekomst te voorkomen. Er zijn drie soorten allergietests: prikken van de huid, het aanbrengen van een pleister en de intradermale test. De priktest gaat uit van het plaatsen van een kleine hoeveelheid allergeen op de huid, meestal de onderarm, bovenrug of nek. De huid wordt geprikt zodat het allergeen onder het huidoppervlak terechtkomt, en de arts let vervolgens op tekenen van een reactie. Resultaten worden meestal binnen 15 tot 20 minuten waargenomen en meerdere allergenen kunnen op hetzelfde moment worden getest. Bij tests met huidpleisters worden verschillende allergenen ergens op de huid aangebracht (meestal je rug). De gebieden worden bedekt met pleisters en na een paar dagen wordt de reactie van je huid geëvalueerd. 20 de intradermale huidtest houdt in dat een kleine hoeveelheid potentiële allergenen op de huid wordt aangebracht. Je arts let vervolgens op een mogelijke reactie van je huid. Deze test wordt vaker gebruikt om te zoeken naar aanwijzingen van ernstiger allergenen, zoals bijengif of penicilline. 21 Methode 3 Langetermijn-oplossingen vinden 1 ga na wat de reactie heeft veroorzaakt.

Afkomen van een allergische huidreactie - wikihow

Topische steroïden zijn zeer veilig wanneer ze correct worden gebruikt, en omdat ze niet bedoeld zijn voor langdurige gebruik, is een verslaving zoals die vaak gekoppeld wordt aan andere soorten steroïdegebruik, ongewoon. 15 3 Probeer cortisolpillen of shots. In zeldzame gevallen, als je huid niet reageren op corticosteroïdencrèmes, kan je arts je een cortisolpil of injectie geven te om de allergische reactie tegen te gaan. 16 Indien je arts je orale corticosteroïden voorschrijft, neem die dan zoals voorgeschreven. Neemt je bloedverdunners of voedingssupplementen die een bloedverdunnend effect hebben, dan kan je arts aanbevelen om dergelijke medicijnen voorafgaand aan de injectie te vermijden. 17 Wanneer je de injectie toegediend krijgt, moet je wellicht ziekenhuiskleding dragen, afhankelijk van waar de geïrriteerde huid zich bevindt. Het gebied rondom het injectiegebied wordt gereinigd en wellicht wordt een antiseptische spray gebruikt om het inbrengen van de naald gevoelloos te maken. Je voelt waarschijnlijk naturkosmetik wat druk wanneer de naald wordt ingebracht en de medicatie toegediend krijgt. 18 Sommige mensen geven aan dat ze last hebben van roodheid of een gevoel van warmte van de borst of het gezicht na de injectie. De arts geeft waarschijnlijk aan dat je het gebied rondom het injectiegebied een dag of twee moet beschermen, en ijs gebruikt tegen eventuele pijn, en let op tekenen van infectie, zoals pijn, roodheid en zwelling.

Een aantal indicaties dat verdere medische hulp wellicht noodzakelijk is zijn: de uitslag heeft zich over een groot deel van je lichaam verspreid de uitslag wordt erger, in plaats van beter, na verloop van tijd en zelfzorg de uitslag duurt langer dan 1-2 weken. Corticosteroïden zijn een groep van medicijnen die helpen bij de behandeling van allerlei kwalen. Ze zijn afgeleid van het natuurlijk corticoïdhormoon gevonden in de bijnieren en hebben een ontstekingsremmende werking, wat ze uitstekend geschikt maakt in de strijd tegen allergische reacties. Corticosteroïdcrèmes worden over het algemeen gebruikt voor de behandeling van huiduitslag, en zijn een variant van steroïdezalf die direct wordt aangebracht op de aangetaste huid. Vraag je arts welke corticosteroïdcrème wellicht geschikt voor. 14 Breng de crème alleen aan op de plek die getroffen is door de huiduitslag, en alleen daar waar en wanneer je arts het heeft voorgeschreven. Eenmaal of tweemaal per dag is meestal voldoende. Breng de crème spaarzaam aan en vraag je arts hoeveel je ongeveer moet gebruiken. Wanneer er bijwerkingen optreden (iets wat zelden het geval is dan komt dit over het algemeen door onjuist gebruik. Veel mensen zijn op wat hun hoede voor corticosteroïdencrèmes vanwege de steroïde factor, maar deze angst is meestal ongegrond.

Als dat niet beschikbaar is kun je ook reguliere havermout vermalen tot een poeder met een mixer. De haver kan je ook in een neteldoek of kaasdoek doen om in het water te hangen. 11 Sommige mensen vinden dat het toevoegen van een paar theelepels extravergine olijfolie aan hun bad helpt, omdat het een natuurlijke vochtinbrenger. Kies je voor olijfolie, wees dan voorzichtig bij het in het uit het bad stappen, omdat de omgeving er glad glibberig door wordt. 12 9 Gebruik koud water. Soms zijn de eenvoudigste oplossingen de beste. Maak een zachte handdoek of washandje nat met koud water en breng dit 2-3 keer per dag aan op de uitslag, 15-30 minuten lang. 13 Het koele water kan de jeuk en eventuele zwelling verminderen. Methode 2 Professionele hulp inschakelen 1 Let op ernstiger bijwerkingen. Als je een reactie opmerkt die verder gaat dan louter huidirritatie, raadpleeg dan onmiddellijk een huisarts.

Wat te doen bij acné littekens?

Kneus een paar pepermuntbladeren en wrijf ze rechtstreeks op de huid. Basilicumbladeren bevatten de kamfer en thymol die jeuk tegengaan. Wrijf verse basilicumblaadjes op de huid om een deel van de klachten te verlichten. 9 8 Probeer een havermoutbad. Havermout heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan jeukende en geïrriteerde huid kalmeren. 10 Een havermoutbad kan helpen bij het verminderen en verlichten van de klachten. Vul een bad met lauw of koud water en voeg er daarna een half kopje havermout aan nivea toe. Geniet gedurende 15 tot 20 minuten van het bad. Je kunt het best colloïdale havermout gebruiken (havermout vermalen tot een fijn poeder). Het lost gemakkelijk op en je hoeft naderhand minder rotzooi op te ruimen.

Lotions kunnen prikken en zijn het best voor het insmeren van grotere gebieden. Sommige mensen merken dat vrij verkrijgbare lotions en crèmes de huid alleen maar meer irriteren. Als dat het geval is, dan kun je investeren in een een aantal natuurlijke remedies. Klei kan verkoelend werken en de jeuken verminderen. Gebruik pure, onbehandelde klei. Meng de klei in een bakje of kopje water tot een romige consistentie, en dep illustrator het op jeukende of geïrriteerde plekken, laat het drogen en wrijf het vervolgens weer van de huid. Als het afwrijven van de klei meer irritatie veroorzaakt, maak de klei dan iets nat pasta en verwijder het daarna voorzichtig in met een zachte, natte handdoek. Appelazijn heeft schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen die jeuk verlichten. Doe een paar druppels op een katoenen bal of washandje en breng het aan op het getroffen gebied. Pepermunt of pepermuntbladeren kan directe verkoeling bieden, wat verzachtend werkt op de geïrriteerde huid.

Wat te doen bij, vaginale Schimmelinfectie?

5, ongeparfumeerde, zachte reinigingsmiddel zoals dove, aveeno, cetaphil of Shur-clens zijn goede keuzes. 5, gebruik witte lotions of zalven. Veel lotions en zalven zijn vrij verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist, en kunnen onmiddellijke verlichting bieden bij klachten zoals jeuk en een branderig gevoel. Probeer een aantal van de volgende uit: Calamine-lotion - moeten worden toegepast waar nodig, tenzij anders geadviseerd. Maar laat de calamine-lotion niet te lang op de huid zitten, omdat dit de uitslag kan verergeren. 6, aloë vera moet twee tot drie keer per dag worden aangebracht tot de huid begint te genezen. 7 6, gebruik eventueel hydrocortisonzalf. Hydrocortison wordt in de meeste drogisterijen en supermarkten verkocht, is beschikbaar zonder recept, en kan tijdelijk verlichting bieden tegen huiduitslag veroorzaakt door allergenen. Hydrocortisonzalf in een lage dosering (0,5 of 1) wordt meestal én tot vier keer per dag aangebracht, totdat de klachten afnemen. Hydrocortisonzalf is er in de vorm van een zalf, lotion, schuim, vloeistof, gel, spray en vochtig doekje. Kies welke vorm je het prettigst vindt, en volg de aanwijzingen op de verpakking. 8, zalven zijn vaak rustgevender voor geïrriteerde huid.

Zoek een zacht katoenen kledingstuk zoals een T-shirt met lange mouwen of lang ondergoed, week het in koud water, wring deze uit en trek het vervolgens aan. Draag een wijd kledingstuk er overheen. 3 3, houd je even verre van activiteiten die de huid kunnen irriteren. Tijdens de periode dat je last hebt van de huiduitslag kunnen activiteiten die leiden tot onnodig huidcontact en zweten het best vermeden worden. Doe niet aan contactsporten zoals voetbal, rugby en hockey omdat het moeilijk is om daarbij te voorkomen dat je de huid aanraakt en verder irriteert. Oefeningen zoals aerobics, nail hardlopen en krachttraining zijn prima. Zweten kan echter negatief inwerken op de huiduitslag, dus als je wilt gaan trainen, doe dan sneldrogende sportkleding aan waarbij het contact met de getroffen plek minimaal. Was je huid meteen na het contact met koel water en zeep. Indien de uitbraak is veroorzaakt door contact met een allergeen, reinig je huid dan meteen van dat allergeen om de ernst van de reactie te minimaliseren. 4, vermijd zeepproducten met natriumlaurylsulfaat, omdat deze chemische stof vaak een allergische reactie veroorzaakt.

Wat te doen bij jeuk en huidirritatie?

Methode 1, avis vermijd contact met de huiduitslag 1, ga niet krabben aan je uitslag. Hoewel je huid waarschijnlijk jeukt, zal krabben de huid alleen maar verder irriteren, de duur van de reactie verlengen en kan dit zelfs leiden tot verder uitbreiden van de allergie. Krab niet aan het getroffen gebied en raak het zo min mogelijk aan. 2, merk op dat als de jeuk ondraaglijk is, je thuis handschoenen kunt dragen of wanten. Als dit ongemakkelijk voor je is, dan kan het ook helpen om je te nagels knippen. Alles wat de onmiddellijke bevrediging van het krabben kan vertragen, verhindert het overgaan tot dergelijk gedrag. 2, draag wijde kleding. Strakke kleren kunnen tegen de huiduitslag schuren, waardoor de huid nog verder geïrriteerd raakt. Draag wijde kleding, of eventueel kleding die het getroffen gebied helemaal niet bedekt, zoals een korte broek of T-shirts. Vocht en warmte van welke aard dan ook kunnen huiduitslag soms irriteren, dus zorg ervoor dat de kleding licht is en gemaakt van een materiaal dat snel droogt, zoals katoen. Als de klachten ernstig zijn, dan kan vochtige kleding de oplossing zijn.

Wat te doen bij allergische reactie huid
Rated 4/5 based on 881 reviews
SHARE

Sometyq, Mon, April, 30, 2018

Lees meer over de ervaringen op onze website en ontdek hoe leuk het kan zijn om een familie-of bedrijfsuitje bij ons te doen. Als we niets doen om onze manier van ademen te verbeteren, dan kan dit vervelende gevolgen hebben zoals. Wanneer verschijnselen van een allergische reactie zich uitbreiden naar andere delen van. het embryo zich in 1 tot 3 weken tot een rups en eet zich een weg uit het eitje om zich vervolgens te goed te doen aan de waardplant.

wat te doen bij allergische reactie huid Lixivuk, Mon, April, 30, 2018

ook een allergische reactie als: - je achter glas zit? bij lichte bewoling - in de schaduw? als je een zonnebrandcreme op hebt met. Wat kun je dus doen als je een voorliefde hebt voor vingersieraden, maar last hebt van contactontstekingen of een allergische reactie.

wat te doen bij allergische reactie huid Zytobar, Mon, April, 30, 2018

Een verrassend complexe aandoening die verrassend vaak voorkomt. Het kost tijd om dé oplossing te vinden, door veel mogelijkheden uit. capaciteit aan hydraterende bestanddelen. Door een verfrissende werking te gebruiken bij reactie na massage, vapozone of uitreinigen. geïnjecteerd zouden worden of een substantie op hun geschoren huid aangebracht zouden krijgen om een allergische reactie te bepalen.

wat te doen bij allergische reactie huid Kinucuf, Mon, April, 30, 2018

Zij ontdekten hoe je de afweercellen kunt vinden die ervoor zorgen dat je een allergische reactie krijgt. Vingerreflexologie is een kennissysteem dat het mogelijk maakt het levenspad, het karakter,. kind een allergische reactie op een item kan hebben, het kennen van de zuiverheid van het metaal wordt gebruikt om een sieraad.

wat te doen bij allergische reactie huid Isejy, Mon, April, 30, 2018

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun invloeden op het milieu. We gaan steeds meer recyclen en Zero waste is ook steeds bekender aan het worden. Het herschrijfbare kladblok van Correctbook is een mooi voorbeeld van een duurzaam product. Papieren kladblok elke dag schrijven we wel iets op, de boodschappen, afspraak details, hele takenlijsten, notities en meer.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: