0

Allergie zwitsal

Kleurstoffen Sommige fotosensibiliserende kleurstoffen (bv. Eosine, fluoresceine) kunnen worden toegevoegd aan cosmetica. Antibacteriële en anti-schimmelmiddelen de fotosensibiliserende preparaten worden in Nederland weinig of niet gebruikt. Zij kunnen echter in sommige buitenlandse producten voorkomen. Anti-zonnebrand aging middelen p-Aminobenzoylzuur (paba) en zijn derivaten worden vaak gebruikt in zonnecrèmes. Ook andere bestanddelen (benzofenonen, dibenzoylmethanen en cinnamaten) kunnen reacties uitlokken. Parfumstoffen Enkele parfumstoffen (bijv. 6-methylcoumarine) kunnen oorzaak zijn van fotosensibilisatie. Musk-ambrette is in dat verband zeer berucht. Systemische middelen Anti-microbiële middelen/antibiotica tetracycline en sommige derivaten zijn bekend als een vaak voorkomende oorzaak van fototoxische reacties. Ook sommige chinolonen en sulfamiden kunnen soortgelijke klachten geven. kalmerende middelen (chloorpromazine, promethazine) middelen tegen hoge bloeddruk (plaspillen) Uit deze groep van geneesmiddelen zijn furosemide (Lasix).

allergie zwitsal

Waarom ik niet was met

De reacties kunnen verschillende vormen aannemen, maar zien er vaak rood en anti schilferend uit, zoals eczeem. Ze komen vooral (maar niet uitsluitend) voor op de lichaamsdelen die aan zonlicht of uv-stralen werden blootgesteld. Na stoppen van het verantwoordelijke geneesmiddel, of na stoppen van de blootstelling aan de zon of de uv-stralen, verdwijnen de reacties langzaam. Elke - zelfs minieme - blootstelling aan zonlicht of uv-stralen, zal de huidaandoening opnieuw uitlokken of verergeren wanneer het geneesmiddel wordt ingenomen. In zeldzame gevallen kan het zonlicht alleen, buiten elke inname van het geneesmiddel, een opstoot uitlokken. Mogelijke boosdoeners Vanuit praktisch oogpunt is het verstandig om fotosensibiliserende stoffen onder te verdelen in twee hoofdgroepen: (1) plaatselijk (lokaal) toegepaste stoffen, bijvoorbeeld lokale geneesmiddelen, planten en cosmetica. (2) systemisch gebruikte stoffen (doorgaans geneesmiddelen). Lokaal werkende stoffen. Stoffen koningin uit planten diverse planten (Grote berenklauw, boterbloem, selderij, pastinaak, engelwortel, peterselie, dille, wijnruit, sint Janskruid.) bevatten stoffen die een fototoxische reactie kunnen geven. Zij kunnen ook in sommige cosmetica voorkomen. Vaak zijn de letsels streepvormig omdat het contact meestal gebeurt door tegen de plant aan te lopen. Stoffen uit koolteer koolteerderivaten worden nog steeds gebruikt als geneesmiddel tegen verschillende typen huidziekten. Ook sommige vrij shampoos kunnen teer bevatten.

allergie zwitsal

door de interactie van een chemische stof en licht. De reactie is dosisafhankelijk. Ze wordt vooral gekenmerkt door verbranding (type zonneslag met roodheid en eventueel blaarvorming die beperkt is tot zones die aan de zon of uv-stralen werden blootgesteld, en snel na blootstelling aan zonlicht of uv-stralen optreedt. De letsels genezen meestal vlot. Indien het geneesmiddel niet meer wordt genomen, treden de huidletsels bij vernieuwde blootstelling aan zonlicht of uv-stralen niet opnieuw. Mits doeltreffende bescherming tegen de zon of de uv-stralen kan het geneesmiddel zonodig opnieuw worden gebruikt. Fotoallergische dermatosen veronderstellen de tussenkomst van het immuunsysteem. Kruisreacties tussen chemisch verwante moleculen zijn mogelijk.

Zwitsal, huidverzorging babyolie bestel bij drogist

Zwitsal Products, worldwide delivery

Na enkele jaren blijven ze helemaal weg. Porfyrie, porfyrie is een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte waarbij er iets misloopt bij de cream aanmaak van bloed, door een aangeboren gebrek aan specifieke enzymen. Daardoor stapelen stoffen zich op in het lichaam. Porfyrie kan allerlei lichamelijke problemen veroorzaken, waaronder een overgevoeligheid voor licht. Eén vorm van porfyrie is epp of erythropoietische protoporfyrie. Die manifesteert zich al op kinderleeftijd. Wordt een kind met epp blootgesteld aan zichtbaar licht, dan krijgt het scherpe pijnsteken. De pijn verdwijnt na enkele uren maar herbegint als het kind weer in natuurlijk daglicht komt. Aan de huid nivea is meestal niets te zien, zodat het even kan duren voor de juiste oorzaak gevonden wordt. Alleen een bloedonderzoek kan duidelijk maken wat er aan de hand.

achter glas bereikt uva de huid wel en uvb niet. in het hooggebergte bereikt meer zonlicht (vooral uvb) de aarde. gebruik altijd een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor die zowel tegen uva als tegen uvb beschermt. vermijdt plotselinge blootstelling aan felle zon (wintersportvakanties). Andere overgevoeligheidsreacties, zonne-urticaria, je krijgt netelroos ofwel grote, jeukende bulten op de huid die aan de zon blootgesteld wordt. Ze komen op zodra je in de zon komt, maar verdwijnen bijna meteen en zeker binnen de 24u, als je tenminste uit de zon gaat. Zie ook artikel : Urticaria of netelroos. Juvenile spring eruption, jonge kinderen kunnen aan de oorschelpen blaasjes of bobbeltjes krijgen die al dan niet jeuken. Ze komen altijd op in het voorjaar, van maart tot mei, en veroorzaken een tweetal weken last. Daarna verdwijnen ze weer tot de lente van het volgende jaar.

Allergie zonnebrandcreme ouders Online

Vermijd vooral in het begin de zon tussen 11 en 15 uur. bij ernstige vormen kan een lichttherapie aangewezen zijn. Hierbij wordt ieder voorjaar gedurende een aantal weken, 2 tot 3 keer per week, de huid belicht met een ultraviolette lichtbron. Bij puva-therapie moet men voor iedere bestraling bepaalde medicijnen (psoralenen) innemen, die de huid gevoeliger maken voor licht. Deze kuur moet elk jaar herhaald worden want na elk zomerseizoen raakt u de zongewenning weer kwijt. bescherming tegen de zon - uit de zon blijven; vooral tussen.00.00 uur. De uv zachtboard straling is dan het sterkst. kleding geeft de beste bescherming. Luchtige lange broeken of rokken en (T-)shirts met lange mouwen, bij voorkeur in donkere kleuren. Draag ook een breed gerande hoed of pet. ook onder de parasol en bij bewolking bereikt veel zonlicht (UVA) de huid. allergie zwitsal

corticosteroidencrèmes: tegen jeuk en zwelling. bij uitgebreide letsels kan men corticosteroiden in pilvorm toedienen. Eventueel kan de arts leyden ook besluiten tot een eenmalige inspuiting met corticosteroïden voor een zonnevakantie. Antimalaria middelen: Hydroxychloroquine (Plaquenil) wordt gebruikt voor de preventieve behandeling. De aanbevolen dosis bedraagt 400 à 600. D., te beginnen 7 dagen vór de blootstelling aan de zon; de behandeling dient gedurende de eerste 15 dagen van de blootstelling te worden voortgezet. niet werkzaam zijn Bèta-caroteen capsules en vitamines of andere voedingssupplementen. Wat kan u er zelf aan doen? lichtgewenning is het belangrijkste. Vanaf de eerste zon in maart - april begint men geleidelijk wat te zonnebaden. Begin met enkele minuten in de vroege lente en systematisch de duur van het zonnebad verlengen.

Que pensez vous des produits

Ontstaan de huidreacties ook achter glas, in de schaduw of tijdens lichte bewolking of ondanks zonbeschermende middelen, dan is uva alleszins de boosdoener. Zonnebanken bestaan ook voor het grootste gedeelte uit uva straling. Waarom de abnormale huidreacties optreden, is echter niet bekend. Maar er zijn aanwijzingen dat pmle het resultaat is van een allergische reactie. Door uv-bestraling van de huid kunnen allerlei stoffen en bestanddelen van de huid worden aangemaakt of afgebroken. Een bekende zonlicht-gestuurde reactie is de vorming van pigment en vitamine. In het geval van ple ontstaat waarschijnlijk een bestanddeel in de huid dat herkend wordt door afweercellen. Deze malaysia afweercellen hebben het idee dat deze stof niet goed is voor het lichaam en dat deze stof moet worden aangevallen en afgebroken. Elke keer dat deze stof in de huid gemaakt wordt treedt er een aanval op van afweercellen. Behandeling, zonder behandeling en met uit de zon te blijven is er spontane genezing na 7-10 dagen. Geneesmiddelen worden slechts bij ernstige klachten gebruikt. Antihistaminica (xyzall, zyrtec, Estivan, aerius, cetirizine.) helpen tegen de jeuk.

allergie zwitsal

Soms blaasjes, zwelling en schilfering van de huid. De huidreacties kunnen zich uitbreiden naar niet aan licht blootgestelde delen van de huid (bv. De huidafwijkingen ontstaan meestal 24 tot 48 uur, soms 3 tot 5 dagen na de blootstelling aan het zonlicht. Bij de meeste patiënten beginnen de klachten ieder voorjaar en verdwijnen ze bij herhaalde blootstelling aan zonlicht in de loop van de zomer. Ook kan het optreden tijdens een wintersportvakantie. Sommige mensen krijgen alleen klachten tijdens een zonvakantie met zeer hevige zonneschijn. In de winter verdwijnen de klachten helemaal, om bij het eerste zonlicht weer op te duiken. Het merendeel van de patiënten heeft slechts een keer per jaar een milde en korte episode openingszinnen van klachten. In ernstige gevallen blijven reacties ontstaan na iedere blootstelling aan (zon)licht. Soms verergert het in de loop van de jaren, soms treedt spontaan een verbetering. Oorzaken, pmle ontstaat door een afwijkende reactie op ultraviolet licht. Uva-stralen van de zon worden als de belangrijkste oorzaak gezien.

Wat is een allergie en hoe herken ik deze?

In dit artikel, zonneallergie (polymorfe lichteruptie of pmle). Dossier Mogelijk 1 Belg op 10 zou in meerdere of mindere mate last hebben van zonneallergie. Dat is een abnormale huidreactie bij blootstelling aan de zon of de zonnebank, en soms ook aan andere lichtbronnen zoals gloeilampen. De meest voorkomende vorm van zonneallergie is de zogenaamde polymorfe lichteruptie (afgekort: pmle). Pmle ontstaat vooral bij mensen met een lichte huidskleur die in de zon meestal rood verbranden en zelden bruin worden. Maar mensen van elke huidskleur kunnen pmle ontwikkelen. Meestal begint het op jong volwassen leeftijd (tussen 10 en 30 jaar). De aandoening kan echter op elke leeftijd beginnen, ook wanneer men voorheen wel goed zonlicht kon verdragen. Pmle komt evenveel voor bij mannen als vrouwen, maar zou de laatste tijd meer voorhoofd en meer optreden bij (jonge) vrouwen. Klachten - De huid is gespannen, warm fransen en rood. Sterk jeukende kleine bobbeltjes op de aan licht blootgestelde delen van de huid, zoals gelaat, nek, handruggen, onderarmen, ellebogen, en onderbenen.

Allergie zwitsal
Rated 4/5 based on 482 reviews
SHARE

allergie zwitsal Ehomasis, Mon, June, 11, 2018

Aan een cosmeticaproduct zijn wel bewaarstoffen toegevoegd, maar die verliezen het op den duur van een dagelijkse vinger. Tenzij er heel hoge concentraties bewaarstoffen zijn gebruikt, maar dat wil je  liever ook niet. Een tube of een dispenser zijn bij lichaamsproducten dan ook een betere optie. Voor bodyproducten is het vooral belangrijk dat er voldoende vochtvasthoudende ingrediënten zijn toegevoegd. Je kunt dan denken aan glycerine, petrolatum (of vaseline) of paraffinium liquidum.

allergie zwitsal Rixogu, Mon, June, 11, 2018

Vooral stoffen als parfum en gedenatureerde alcohol zorgen vaak voor problemen. Het vinden van goede lichaamsproducten met hoge concentraties werkzame stoffen, is toch wel een beetje zoeken naar een speld in de hooiberg. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij je aankoop. Te beginnen bij de verpakking. Als je kiest voor een product in een pot, houd er dan namelijk rekening mee dat er snel bacteriën in kunnen gaan  groeien.

allergie zwitsal Tupyqake, Mon, June, 11, 2018

Op mijn blog is er heel veel te lezen over gezichtsverzorging, maar over lichaamsverzorging heb ik het nog niet vaak gehad. Toch krijg ik hier dagelijks veel vragen over. Waar moet je nu op letten bij een bodylotion of crème? Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat wat voor je gezicht geldt, ook voor het lichaam opgaat. En dat betekent: vermijd zoveel mogelijk irriterende ingrediënten.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: